Microneedling -ook wel collageen inductie therapie genoemd-  is vandaag de dag één van de meest toegepaste methoden voor huidverbetering. De Voluderm Hybrid Energy (HE) behandeling biedt een sterke verbetering van de huidige microneedling methoden.


De voordelen van Voluderm HE ten opzichte van andere microneedling methoden zijn:

Minder pijn en geen bloedingen.

Meer effectiviteit en minimale hersteltijd.

Stimuleert de collageen en elastine productie.

Verhoogt de hyaluronzuur productie voor een natuurlijk filler effect van binnenuit.

 

Voordelen van de LEGEND Voluderm HE technologie


De Voluderm behandeling is niet alleen een verbetering van de huidige microneedling behandelingen, maar ook een uitbreiding. Waar met andere microneedling methoden de naaldjes met mechanische druk of rollen in de huid worden ‘geduwd’, glijden de micronaaldjes tijdens de Voluderm HE behandeling pijnloos in de huid dankzij de door Radiofrequentie geassisteerde penetratie. Dit zorgt eveneens voor een direct huidverstrakkend effect.

Het risico op pijn en bloeding wordt bij de Voluderm HE behandeling geminimaliseerd. In tegenstelling tot bij andere methoden hoeft er niet tot bloedens toe gewerkt te worden om een effect te bereiken. De mechanische en thermale microverwonding in combinatie met een verhoging van de pH waarde in de huid geven samen meer resultaat in minder tijd en bieden bovendien een minimale hersteltijd. De cliënt kan direct na de behandeling zijn of haar dagelijkse werkzaamheden hervatten.

 

Hoe werkt microneedling?


Microneedling is een procedure die wordt toegepast om een gecontroleerd wondhelingsproces op gang te brengen zonder de epidermis te beschadigen. Gecontroleerde verwonding is een veel gebruikte methode om een wondhelingsproces te stimuleren en de uitstraling van de huid te verbeteren.

De motivatie voor de stimulatie van een gecontroleerd wondhelingsproces is om in feite de huid te ‘verdikken’. Dr. Des Fernandes, de pionier in collageen inductie therapie stelde dat wanneer je de huid probeert te ‘verdikken’ het vreemd is om de oppervlakkige huidlagen te verwijderen zoals bij lasers of microdermabrasie behandelingen. Het gebruik van een fractionele (gedeeltelijke) verwonding zoals met micronaaldjes is een verfijning van het proces waarbij de epidermis gerespecteerd wordt.

Het idee achter een fractionele verwonding is dat er omliggend huidweefsel onaangetast blijft waardoor dit het wondhelingsproces zal ondersteunen en versnellen waarmee resultaten verbeteren. Sinds esthetische behandelingen verder zijn geëvolueerd genieten fractionele methoden die de epidermis respecteren de voorkeur van vele medisch esthetische professionals aangezien dit de hersteltijd reduceert en de kans op complicaties vermindert.

Er zijn diverse microneedling methoden beschikbaar zoals stampertjes, rollers, pennen en geautomatiseerde apparatuur. De roller is wellicht het meest bekend alhoewel er constant nieuwe methoden worden ontwikkeld die de behandeling veiliger en effectiever maken zoals Voluderm HE technologie van Pollogen – Deze gepatenteerde en klinisch bewezen technologie is een 3e generatie microneedling behandeling.

 

De nadelen van voorgaande microneedling behandelingen


Tijdens een microneedling behandeling wordt er vaak gewerkt met een roller of een pen die is voorzien van naaldjes met een verschillende lengte. Voor thuisgebruik wordt er meestal 0,2 tot 0,5 mm toegepast en bij een schoonheidssalon, huidtherapeut of arts tot 3 mm. Afhankelijk van de indicatie worden er bepaalde serums met groeifactoren, vitaminen, hyaluronzuur of andere huidverbeterende ingrediënten tijdens de microneedling behandeling op de huid aangebracht. Door middel van de microneedling wordt er getracht de werkstoffen beter op te laten nemen. Het product dat tijdens deze behandeling wordt gebruikt verschilt per behandelaar. Dit kan leiden tot zeer uiteenlopende resultaten, omdat het ene product geschikter is dan het andere. Wanneer er tijdens behandeling verkeerde producten worden toegepast kan dit leiden tot irritaties en of andere complicaties.

 

Hoe werkt Voluderm HE

Voluderm Hybrid Energy is een 3e generatie microneedling voor dermale volumering en natuurlijk filler effect van binnenuit. De combinatie van drie werkingsmechanismen in één behandeling zorgt voor meer resultaat en comfort dan eerdere generaties van microneedling.


volumize-1

PIJNLOZE RF MICRO-NEEDLING

“Ultrafijne micronaaldjes glijden dankzij de ondersteuning van radiofrequentie (RF) moeiteloos en pijnloos in de huid. Collageen en elastine productie wordt intensief gestimuleerd.”

volumize-2

DERMALE VOLUMERING

“Galvanische energie verhoogt de pH-waarde in de huid wat resulteert in een verhoogde productie van hyaluronzuur, voor een natuurlijk filler effect in het behandelgebied.”

volumize-3

GEFOCUSTE VOLUMERING

“De vrijgave van natuurlijk hyaluronzuur geeft meer volume en maakt rimpels van binnenuit gladder. Reduceert de zichtbaarheid van striae, (acne)littekens en verstrakt de huid”

 

Geïnteresseerd? Vraag nu een vrijblijvende demo op locatie aan! Neem contact op